ליטיגציה תמיד הייתה חלק מעולם דיני העבודה. זו הדרך שבה מיישבים מחלוקות ואיך מפרשים את החוק. כאשר יש מחלוקת, יכול להיות קשה לדעת מה לעשות. ליטיגציה עשויה להיות יקרה ומלחיצה, אך היא גם הכרחית על מנת לקבל צדק כאשר יש חילוקי דעות לגבי אופן ההתייחסות לעובדים.
מהי ליטיגציה?
ליטיגציה היא תהליך של חיפוש, הצגה וניסיון לשכנע בית משפט או גוף אחר לנקוט בפעולה.
ליטיגציה היא דרך של אנשים שנפגעים על ידי אחרים לחפש צדק. זה יכול לקרות בדרכים רבות ושונות – בין אם זה באמצעות תביעות, הליכים פליליים או הליכים מנהליים.
ליטיגציה היא תהליך שבו הצדדים המעורבים בסכסוך פותרים את המחלוקות ביניהם באמצעות הליכים משפטיים.
ניתן להגיש תביעה בבית המשפט האזרחי או הפלילי. ניתן להגיש אותה גם בבוררות, הנעשית לרוב על ידי גורמים פרטיים. סוגי המשפטים כוללים דיבה, לשון הרע, גניבה ועוולות אחרות.
ליטיגציה יכולה לשמש גם כדי ליצור תקדים שיחול על מקרים עתידיים.
ליטיגציה היא תהליך שבו הצדדים מציגים את טענותיהם או ראיותיהם בפני בית משפט, במטרה להגיע להסכמה בעניינים הקשורים לזכויות, חובות ותרופות משפטיות.
בהקשר זה, ניתן להגדיר ליטיגציה באופן רחב ככל צורה של מחלוקת משפטית בין שני צדדים או יותר.
ליטיגציה בתיקי דיני עבודה
בישראל ישנם שלושה סוגים של תביעות משפטיות: אזרחי, פלילי ודיני עבודה.
משפט אזרחי הוא המקום שבו אדם אחד תובע אדם אחר על כסף או פיצויים אחרים. במקרה זה תובע התובע את הנתבע בגין נזקי גוף או רכוש. הנתבע בתביעה אזרחית יכול להיות חברה, אדם פרטי או אפילו הממשלה עצמה.
חוק פלילי הוא כאשר אדם אחד מאשים אדם אחר בביצוע פשע. ניתן להאשים את הנאשם בתיק פלילי בכל פשע הנופל לחוקי המדינה ואינו חל על פשעים פדרליים.
הסוג השלישי של תביעה הוא מקרים של דיני עבודה, כאשר אדם אחד תובע אדם אחר על הפרת זכויותיו כעובד על פי חוקי המדינה בנושא עבודה והעסקה, כגון הפרות שכר ושעות, תביעות אפליה.